UVJETI ZA UPIS STUDENATA NA III CIKLUS – DOKTORSKI STUDIJ “FARMACEUTSKE ZNANOSTI” NA FARMACEUTSKOM FAKULTETU UNIVERZITETA U TUZLI U AKADEMSKOJ 2018/2019. GODINI

Opći uvjeti

  1. Kandidati koji imaju završen integrirani petogodišnji studij na Farmaceutskom fakultetu (magistri farmacije) i Farmaceutsko-biohemijskom fakultetu (1 i 2. ciklus najmanje 300 ECTS).
  2. Kandidati  koji su stekli naučni stepen magistra farmaceutskih nauka.
  3. Izuzetno, na doktorski studij se mogu upisati i magistri nauka koji su magisterij stekli u oblasti Biomedicine i zdravstva i drugi stručnjaci iz područja Biomedicine i zdravstva, što će se rješavati pojedinačno.
  4. Kandidati koji upisuju doktorski studij trebaju imati prosjek ocjena na dodiplomskom studiju odnosno postdiplomskom studiju najmanje 8 (3,50). Ukoliko kandidat ima prosjek ocjena manji od 8,00, mora pribaviti dvije relevantne preporuke ili imati najmanje jedan naučni rad publiciran u časopisima indeksiranim u bazi PubMed (Medline) ili sličnim relevantnim bazama.
  5. Kandidati za upis na doktorski studij obavezno moraju poznavati engleski jezik na nivou koji omogućuje komunikaciju putem govora i pisma, praćenje naučne i nastavne literature, pisanje naučnih radova i upotrebu računalnih programa.

Na Doktorski studij Farmaceutske znanosti  na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2018/19. godini upisaće se maksimalno 20 (dvadeset) kandidata.

 

U slučaju da se na konkurs prijavi više od 20 kandidata:

a) prednost imaju kandidati koji su završili Farmaceutski fakultet (magistri farmacije i magistri farmaceutskih nauka),

b) prednost imaju kandidati koji su ostvarili veći prosjek ocjena tokom studija,

c) prednost se daje kandidatima sa više publikacija u časopisima indeksiranim u bazi Medline i sličnim relevantnim bazama.

 

Dokumenti koji se prilažu uz prijavu na Konkurs

Prijavu na Konkurs na propisanom obrascu, sa odgovarajućom dokumentacijom, kandidati mogu podnijeti u utvrđenom roku lično, putem studentske službe Farmaceutskog fakulteta ili putem pošte, preporučenom pošiljkom.

Uz prijavu se prilažu:

  • Biografija
  • diploma o završenom fakultetu u originalu  ili ovjerenoj kopiji,
  • uvjerenje o prosjeku ocjena u originalu  ili ovjerenoj kopiji,
  • ovjerena kopija dokaza o stečenom naučnom stepenu magistra nauka,
  • dokaz o poznavanju engleskog jezika,
  • kopije naučnih radova,
  • Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci).

 

Kandidati koji su fakultet/postdiplomski studij za sticanje naučnog stepena magistra, završili u inostranstvu prilažu i rješenje o nostrifikaciji diplome o završenom fakultetu/stečenom naučnom stepenu magistra nauka.

Kandidat koji ne ostvari pravo na upis, dokumenta predata uz prijavu na Konkurs, lično preuzima u studentskoj službi Fakulteta.

Nepotpune prijave (bez odgovarajućih dokumenata) neće se uzeti u razmatranje.

Za bliža obavještenja vezana za konkurs, kandidati se mogu obratiti studentskoj službi Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli lično ili putem kontakt telefona broj: 035 320-998, te korištenjem web stranice Univerziteta u Tuzli  www.untz.ba, ili Farmaceutskog fakulteta http://frmf.untz.ba/

 

Troškovi studija

Studenti državljani BiH plaćaju naknadu za sticanje naučnog stepena doktora nauka u ukupnom iznosu od 12.000 KM.

O dinamici uplate naknade iz ovog člana zainteresirani kandidati mogu dobiti informacije putem Studentske službe Farmaceutskog fakulteta, oglasnih ploča i web stranice Univerziteta u Tuzli.

 

Procedura za prijem i upis studenata

Postupak rangiranja kandidata provodi Komisija za upis studenata. Na objavljenu privremenu rang listu kandidati mogu uložiti pismeni prigovor Naučno-nastavnom vijeću Farmaceutskog  fakulteta u roku od 48 sati od objavljivanja rang-liste na oglasnoj ploči i web stranici.

Konačnu Odluku po prigovoru Naučno-nastavno vijeće Fakulteta donosi u roku od 3 dana od podnošenja prigovora, nakon čega utvrđuje konačnu listu, koju saopštava podnosiocu prigovora i objavljuje na oglasnoj ploči Fakulteta narednog dana od dana usvajanja, sa naznakom kandidata koji su ostvarili pravo na upis.

Upis kandidata vrši se na osnovu konačne rang-liste.

Prilikom upisa primljeni kandidati su dužni priložiti ljekarsko uvjerenje i dokaz o uplati naknade troškova studija.

Za upis primljenih kandidata na Univerzitet, kandidati prilažu i popunjen propisani upisni materijal:

prijavni list, upisni list, semestralni list i upisnicu-indeks, te dvije  fotografije formata za indeks, a o čemu će dobiti potrebne informacije putem oglasne ploče Farmaceutskog fakulteta.

 

Naučni stepen koji se stiče na Doktorskom studiju Farmaceutske znanosti

Po završetku studijskog programa stiče se akademska titula i naučno zvanje doktora farmaceutskih nauka/znanosti u skladu sa Pravilnikom o korištenju akademskih titula i sticanju naučnihi stručnih zvanja na visokoškolskim ustanovama u Tuzlanskom kantonu (Sl.novine TK 14/17).