Uvodna riječ dekana

Poštovani studentice i studenti!

Iznimna mi je čast i osobito zadovoljstvo pozdraviti vas u ime Farmaceutskog fakulteta i zaželjeti srdačnu dobrodošlicu na početku nove akademske godine.

S ponosom želim istaknuti da Farmaceutski fakultet kao organizaciona jedinica Univerziteta u Tuzli egzistira od akademske 2004/05. godine i da smo akademske 2022/23. godine upisali 19. generaciju studenata.

Studenti Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli prate savremene koncepte u edukaciji farmaceuta u Evropi i svijetu. Po završetku petogodišnjeg studija farmacije, student stiče naziv magistar farmacije (mr ph), a nakon obavljenog stručnog staža i položenog stručnog ispita, stiče licencu za samostalan rad u sistemu zdravstvene zaštite, na za to predviđenim poslovima i zadacima.

U ime zaposlenika Fakulteta, zahvaljujem vam se što ste za mjesto svog visokog obrazovanja izabrali Farmaceutski fakultet i time nama ukazali povjerenje. Naša misija je stvaranje, razvoj i prenošenje znanja, koja će pridonijeti vašem ličnom razvoju te vas učiniti konkurentnijima na globalnoj tržišnoj utakmici.

Radujte se studiranju, uživajte u studijima i budite otvoreni za učenje, traženje istine i nove spoznaje. Druženja i prijateljstva koja ovdje steknete obogatit će vaš svijet i ostat će vam u dubokim uspomenama za cijeli život.

Želim vam uspješan studij na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.