Javna rasprava o pokretanju novog studijskog programa

Danas je na Farmaceutskom fakultetu održana javna rasprava o potrebi pokretanja studijskog programa Kozmetologija. Učešće su uzeli predstavnici realnog sektora: Cydonia d.o.o., ZADA Pharmaceuticals, Bosnalijek d.d. Sarajevo, zatim područja visokog i srednjoškolskog obrazovanja – Mješovita srednja škola Tuzla, te privatnog sektora Mello – skincare, Kozmetički salon „Larisa“, CRYSTAL SKIN, Njega i ti, kao i  alumni i studenti Farmaceutskog fakulteta.

Dekanesa dr sci. Adaleta Softić, vanr. prof. se obratila prisutnima riječima dobrodošlice i zahvalila na dolasku. Elaborat o pokretanju studijskog programa je prezentovala dr sci. Merima Ibišević, docent, u okviru kojeg je navela dužinu trajanja studija, kompetencije koje bi studenti stekli, mogućnosti zaposlenja, te plan i program studija.

Nakon toga uslijedila je diskusija praćena pitanjima zainteresovanih učesnika. Nakon diskusije svi učesnici rasprave su podržali proces pokretanja studijskog programa Kozmetologija i izrazili zadovoljstvo predloženim nastavnim planom i programom koji je u skladu sa istim studijskim programima okruženja.