Alumni Farmaceutskog fakulteta – Osman Samardžić

Osman Samardžić, rođen 26.03.1986. godine u Bihaću.

Svoje obrazovanje započeo je u JU Osnovna škola “Prekounje” Bihać a nakon toga nastavio u JU Medicinska škola Bihać, nakon čega je 2004. godine upisao Farmaceutski fakultet u Tuzli. Tokom studija na Farmaceutskom fakultetu u Tuzli bio je osnivač i prvi predsjednik Udruženja studenata Farmaceutskog fakulteta u Tuzli, te član senata Univerziteta u Tuzli. Zvanje Magistra farmacije je stekao 2010.godine.

Nakon završetka Farmaceutskog fakulteta pripravnički staž odrađuje u PZU “Europharm” Bihać i po sticanju licence za samostalan rad prelazi na poziciju direktora kompanije “Farmacija 2011” d.o.o. Bihać, na kojoj se zadržava do 2014.godine.

2014.godine započinje obnašati poziciju Direktora nabave u kompaniji “Oktal Pharma” d.o.o. Sarajevo. Od 2016.godine započinje sa radom u farmaceutskoj kompaniji “Roche” na poziciji Wholesale Manager.

2017. godine preuzima poziciju Product Manager-a (za portofolio kompanije Merck/Klosterfrau/Inofolic) u farmaceutskoj kompaniji Evropalijek a company of Phoenix. 

Trenutno je zaposlen napoziciji Key Account Manager VC&OH division za tržišta BiH i Srbije u farmaceutskoj kompaniji “Alcon Pharmaceuticals LTD”.      

Posjeduje profesionalni nivo engleskog te osnovno znanje njemačkog jezika, učesnik je brojnih raznih edukacija i tečaja iz polja farmacije, rukovođenja ljudskim resursima, marketinga i prodaje. 

Hobi: plivanje, crtanje, planinarenje.