Alumni Farmaceutskog fakulteta – Ademir Džuzdanović

Ademir Džuzdanović je rođen 01.05.1990. godine u Bijeljini. Osnovno obrazovanje stekao je  u Teočaku, a srednju  Medicinsku školu  (smijer farmaceutski tehničar) je završio  u Tuzli. 2008. godine upisuje se na Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli i isti završava  u redovnom roku 2013. godine i dobija zvanje magistra farmacije. Iste godine polaže stručni ispit za magistre farmacije pri Federalnom ministarstvu zdravstva i počinje raditi u jednoj lokalnoj apoteci u Tuzli.
         

U 2015. godini mu je prihvaćena nostrifikacija diplome u Norveškoj, te krajem iste godine odlazi u Norvešku gdje odmah dobija posao u struci kao magistar farmacije.
         

U toku 2016. godine polaže državni ispit u Norveškoj i stiče doživotnu licencu za rad kao norveški farmaceut. Njegovo znanje, rad i trud vrlo brzo biva prepoznato, te već naredne godine postaje zamjenik šefa apoteke koja u to vrijeme broji 6 stalnih zaposlenika.
         

Aktivni je učesnik mnogih programa koji mu omogućavaju kontinuiranu edukaciju u struci. Jedan takav program u 2018. godini  mu omogućava proširenje znanja u oblasti vakcina, što će u nastavku otvoriti mogućnosti za uvođenje vakcina u asortiman apoteke i mogućnost stručnog savjetovanja pacijenata u ovoj oblasti kao i mogućnost vakcinisanja pacijenata. U 2021. godini aktivno sudjeluje u vakcinisanju norveškog stanovništva protiv Covid-19 virusa.
          

U 2018. godini je unaprijeđen za šefa iste apoteke koja sada broji 8 stalnih zaposlenika i do danas se nalazi na istoj radnoj poziciji. U 2021. godini apoteka koju vodi je proglašena najboljom apotekom.