Alumni Farmaceutskog fakulteta -Enida Karić

Enida Karić (rođ. Ahmetović) rođena je 19.02.1992. godine u Tuzli. Osnovnu školu završila u Tuzli kao i Srednju medicinsku školu (Farmaceutski smjer). Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli upisala 2011. godine, a završila 2016. godine s prosjekom ocjena 8,42. Stručni ispit položila u aprilu 2016. godine u Federalnom ministarstvu zdravstva.

Godine 2017. izabrana za asistenta na predmetu „Farmaceutska tehnologija“ na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Nakon završenog Farmaceutskog fakulteta, odrađuje pripravnički staž u JU Gradske apoteke Tuzla. Kratak period radila je u apoteci „Ajla“ u Lukavcu, a a zatim prelazi u JU „Gradske apoteke“ Tuzla u apoteci „Dijetetika“ kao šef apoteke. Nakon završetka fakulteta boravila je u Institutu za biomedicinsku dijagnostiku i istraživanje „Genom“ Travnik u svojstvu volontera-istraživača gdje je aktivno sudjelovala u izvođenju eksperimentalnih procedura na naučno-istraživačkim temama/projektima.
         

Od ak. 2017/18 godine radi kao izabrani asistent (vanjski saradnik) na UNO „Farmaceutska tehnologija“ na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Trenutno zaposlena na Farmaceutskom fakultetu u Tuzli kao asistent. Aktivno govori engleski jezik.
          

Kao koautor objavila je 10 naučnih radova u indeksiranim časopisima, 9 radova u Zbornicima međunarodnih kongresa i simpozija, te je aktivni učesnik više kongresa/simpozija sa međunarodnim učešćem, kao i nekoliko naučno-istraživačkih projekata.
         

Od akademske 2020/21 godine je i student III ciklusa studija – doktorski studij na Farmaceutskom fakultetu u Tuzli.