OSCE Pilot implementacija, 27.09.-01.10.2022. godine, Univerzitet u Sarajevu, Sarajevo, BiH

Pilot implementacija OSCE-a provedena je na Univerzitetu u Sarajevu-Farmaceutskom fakultetu od 27. septembra do 1. oktobra 2022 godine.

Pilot implementacija OSCE-a koja je provedena u okviru radnog paketa WP 2.4. projekta IQ Pharm Erasmus+, učestvovali su predstavnici partnerskih institucija, Univerziteta u Tuzli, Sveučilišta u Mostaru, Sveučilišta u Splitu, Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Banjoj Luci te koordinator projekta IQ Pharm, Univerzitet u Sarajevu.

Učesnici su izradili 7 postaja (5 interaktivnih i 2 neinteraktivne) s kliničkim slučajevima na temelju OSCE-ovog nacrta koji je ranije napravljen.

Sam ispit je održan u petak, 30. rujna, za dio studenata četvrte i pete godine (ukupno 21 student) koji studiraju Farmaciju na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Ocjenjivanje i rasprava o rezultatima ispita je obavljena istoga dana s donošenjem važnih zaključaka za konačnu provedbu OSCE ispita. Na radost svih učesnika projekta uspješno je provedena pilot implementacija OSCE ispita.

Zahvaljujemo studentima koji su odvojili vrijeme i dobrovoljno pristupili testiranju znanja te tako pomogli u pilot implementaciji OSCE-a.

Također, zahvaljujemo svim nastavnicima koji su sudjelovali u izradi slučajeva po pojedinim stanicama i evaluirali rezultate pilot OSCE ispita.

https://erasmus-iqpharm.com/osce-pilot-implementation-27-09-01-10-2022-university-of-sarajevo-sarajevo-bosnia-and-herzegovina-2/