Posjeta Farmaceutskog fakulteta Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla

U petak, 03.06.2022. godine studentice 4. godine Farmaceutskog fakulteta pod vodstvom doc. dr sci. Maide Šljivić Husejnović su se kroz volonterski aktivizam organizovale i dale svoj doprinos radu ekološke sekcije Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

Naše su studentice samostalno održale edukativno-kreativnu radionicu za učenike svih dobnih skupina ovog zavoda u trajanju od dva školska časa.

Sreća i zadovoljstvo je bilo obostrano o čemu svjedoče i fotografije koje možete pogledati u prilogu. Tom prilikom smo učenicima uručili i simbolične poklone koje su studentice pripremile zajedno sa svim uposlenicima Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i PZU Apoteke “Ibn Sina”.

Naš moto je “Znanje nije znanje znati, već je znanje znanje dati!”, a ovakve i slične aktivnosti će u kontinuitetu bivati realizirane. 

Ovom prilikom se zahvaljujemo učenicima JU Zavod i nastavnicama Fati Zilić i Almedini Šećić na gostoprimstvu, a posebna zahvalnost ide našim studenticama: Jasmini Bikić, Amri Hasanbašić, Muameri Karabegović, Meliki Mehidić, Šejli Šabić, Haniji Aljić, Elmi Mujdžić, Zerini Mujić, Amini Sejdulahović, Tamari Čondi, Almedini Smajlović, Sanidi Subašić, Merisi Sejdinović i Almedini Palavrić za uloženo vrijeme i trud u pripremi i realizaciji provedenih aktivnosti.