Budi i ti ponos Farmaceutskog fakulteta

Poštovani studenti, roditelji i drugi posjetioci naše stranice, u narednih nekoliko dana ćemo vam sa puno ponosa predstaviti naše alumnije integrisanog I i II, te III ciklusa studija, ali i trenutne najuspješnije studente doktorskog studija.

U realizaciji nastave na doktorskom studiju na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli učestvuju eminentni stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i regiona. Našim studentima omogućeno je sticanje znanja i vještina iz svih oblasti farmaceutske nauke pod mentorstvom vanrednih i redovnih profesora Univerziteta u Tuzli, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Beču, Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Nišu i dr.

Završetkom doktroskog studija na Farmaceutskom fakultetu stiču se kompentencije i kvalifikacije za rad u naučno-istraživačkim centrima i institutima, univerzitetima/sveučilištima, visokom i srednjem obrazovanju, rukovodećim pozicijama u farmaceutskim industrijama, bolničkim apotekama, laboratorijama, agencijama za oblast lijekova, medicinskih sredstava, hrane i dr., inspektoratu, predstavništvima, regulativi i mnogim drugim oblastima farmaceutske djelatnosti.

Postanite i vi dio naše ponosne priče o uspjehu studenata i naših alumnija.