UVODNI SIMPOZIJ ERASMUS+ PROJEKTA ZA PODIZANJE KAPACITETA U VISOKOM OBRAZOVANJU – FARMACIJA BUDUĆNOSTI U BOSNI I HERCEGOVINI

FARMACIJA BUDUĆNOSTI U BOSNI I HERCEGOVINI

 

UVODNI SIMPOZIJ ERASMUS+ PROJEKTA ZA PODIZANJE KAPACITETA U VISOKOM OBRAZOVANJUCBHE – (CAPACITY BUILDING IN THE FIELD OF HIGHER EDUCATION) POD NAZIVOM ” INNOVATING QUALITY ASSESSMENT TOOLS FOR PHARMACY STUDIES IN BOSNIA AND HERZEGOVINA” (IQPHARM)  

Sarajevo, 8.-10. JULI 2021.


Prvi put javni farmaceutski fakulteti u Bosni i Hercegovini zajedno su opredijeljeni za napredak i promjene kroz učešće u jedinstvenom projektu koji ima za cilj unaprijeđenje studija farmacije.

 

CILJEVI SIMPOZIJA

 

  1. Predstavljanje Erasmus+ projekta za podizanje kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE – Capacity Building in the field of Higher Education) pod nazivom ” Innovating quality assessment tools for pharmacy studies in Bosnia and Herzegovina” (IQPharm).
  2. Predstavljanje rezultata analize trenutnog stanja obrazovanja magistara farmacije u Bosni i Hercegovini i u Evropskoj Uniji.
  3. Razmjena znanja i iskustva između eminentnih evropskih i svjetskih stručnjaka i magistara farmacije iz akademskog i realnog sektora Bosne i Hercegovine
  4. Predstavljanje novih alata za unaprjeđenja obrazovanja u Bosni i Hercegovini kroz uvođenje „Testa retencije znanja“ (KREF) i „Objektivnog struktuiranog kliničkog ispitivanja“ (OSCE)
  5. Modernizacija i digitalizacija upravljanja i administracije pohađanja stručne prakse kroz razvijanje jedinstvene platforme u Bosni i Hercegovini.

 

Pozivamo magistre farmacije iz realnog i javnog sektora, te buduće magistre farmacije da se odazovu pozivu, pridruže se i aktivno učestvuju u Simpoziju „Farmacija budućnosti u Bosni i Hercegovini“

Kroz interaktivni simpozij i dijalog između predavača i učesnika unaprijedimo i podignimo kvalitet  studijskih programa farmacije u Bosni i Hercegovini.

ČEKAMO VAS!