Alumni Farmaceutskog fakulteta – Selma Kugubić

Ja sam Selma Kugubić, rođena 25.06.1993. godine u Berlinu. Školovanje sam počela u JU Osnovnoj školi “Tušanj”, a nakon toga nastavila u  JU Gimanziji “Meša Selimović” u Tuzli, nakon čega sam 2012. godine upisala Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli.  

Zvanje magistra  farmacije stičem 06.07.2017. godine. Pripravnički staž sam odradila u JZU “Gradske apoteke” Tuzla, nakon kojeg sam 22.03.2018. godine položila  stručni ispit i stekla licencu za samostalan rad. Radni odnos sam nastavila kroz apotekarsku djelatnost u PZU “Medex-Pharm” apotekama, kao rukovodilac jednog od ogranaka. Meni, jedna od najdražih stvari ovog poziva, jeste da smo u bliskoj vezi sa pacijentima kao prva linija zdravstvene zaštite koja je dostupna stanovništvu.

Tokom obrazovanja, zahvaljujući predanom radu i podršci naših profesora i asistenata znanje i vještine koje sam usvajala danas moje svakodnevno usavršavanje čini jednostavim, i lako ih je konstantno nadograđovati. Smatram da je izbor Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli odličan, za sve one koji su istrajni, ambiciozni i zaljubljenici u ovu nauku, jer nakon studija nastaju samostalni, osposobljeni magistri/magistre koji svojim znanjem i vještinama učestvuju u zdrvstvenom sistemu svih nas.