Alumni Farmaceutskog fakulteta – Emir Trnačević

Emir Trnačević, rođen 1986. godine u Bijeljini. Osnovnu i srednju medicinsku školu završio u Tuzli. Bio državni reprezentativac Bosne i Hercegovine u plivanju i nosilac državnih rekorda u tri kategorije.
          

Farmaceutski fakultet upisao u Tuzli 2005/2006 a završio 2012. Nakon završetka Farmaceutskog fakulteta pripravnički staž odrađuje u veledrogeriji “Unifarm” doo. Nakon pripravničkog staža polaže stručni ispit pred Ispitnom komisijom Federalnog ministarstva zdravstva za samostalan rad na poslovima magistra farmacije te dobija licencu. Angažovanje u medicinskoj školi započinje 2013. godine kao spoljni saradnik na predmetima praktične nastave – smjer Farmaceutski tehničar. Iste godine započinje da radi u predstavništvu farmaceutske firme “Farmal BH” kao medicinski predstavnik. Nakon 6 mjeseci, prelazi u predstavništvo firme “Sanofi” gdje radi kao medicisnki predstavnik. Od 2015. godine pocinje da radi u “Unifarmu” doo kao Product Specialist za kompaniju “Indivior”.
          

Od kraja 2015 godine počinje karijeru na Univerzitetski klinički centar Tuzla u Zavodu za biohemiju – Poliklinika za laboratorijsku dijagnostiku gdje radi trenutno. Radi i na Farmaceutskom fakultetu u Tuzli kao stručnjak iz prakse na predmetu Biohemija lijekova.
          

Od 2017. počinje specijalizaciju iz Medicinska biohemija – laboratorijska dijagnostika na UKC Tuzla.
 

Pred odbranom je doktorata na Farmaceutskom fakultetu u Tuzli. Učesnik je brojnih edukacija i tečajeva. Autor i koautor naučnih radova i studija koji su objavljeni u relevantnim domaćim i stranim časopisima iz oblasti medicine I farmacije.

Hobi : Plivanje, biciklizam