Naši studenti su naš ponos

S ponosom Vam predstavljamo našu studenticu 5. godine Semru Sukanović, koja je oduvijek pokazivala poseban interes za praktičan rad te je svojim idejama i angažmanom uspjela pokrenuti i vlastiti biznis tokom studija. 

Dokaz da znanje stečeno na našem fakultetu uz rad i trud naših studenata može rezultirati velikim uspjehom dala nam je naša buduća magistra farmacije Semra Sukanović. Ona je sinoć sa svojim brendom ZEN Prirodna kozmetika osvojila prvo mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji i pobijedila na SBF Start Up challenge-u. Stručni žiri je prepoznao potencijal njene ideje te je nagradio bogatim nagradnim fondom za pokretanje vlastitog biznisa. Time je omogućila razvijanje ZEN brenda i stvorila preduslove  da ZEN prirodna kozmetika postane prepoznatljiv brend na tržištu BiH a i šire. 

U nastavku dajemo i kratku biografiju naše studentice:

” Zovem se Semra Sukanović, imam 24 godine i dolazim iz Humaca, malog mjesta u Opštini Čelić. Završila sam Međunarodnu srednju školu u Tuzli a trenutno sam studentica 5.godine Farmaceutskog fakulteta u Tuzli. Nešto više od tri godine u svoje slobodno vrijeme se bavim proizvodnjom prirodne kozmetike. Oduvijek sam željela da svoju karijeru usmjerim na farmaceutsku industriju odnosno proizvodnju jer su praktični rad i vježbe bile i ostale omiljeni dio mog studiranja. Sa svojom idejom i timom sam se prijavila u treću sezonu Sarajevo Business Forum Start Up Challange – a a stručni žiri je prepoznao moj potencijal te me nagradio sa bogatim nagradnim fondom za pokretanje vlastitog biznisa zahvaljujući kojem će ZEN Prirodna kozmetika postati prepoznatljiv brend. “