Alumni Farmaceutskog fakulteta mr. ph. Sanita Ljajić- Šehić

Da Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli pruža široke mogućnosti zaposlenja i  napredovanja potvrđuje i naš sljedeći alumni. Danas Vam sa ponosom predstavljamo mr. ph. Sanitu Lajlić- Šehić

Mr.ph.Sanita Ljajić- Šehić rođena 08.08.1986 u Sjenici- Srbija gdje sam završila i Osnovnu školu. Srednju medicinska školu Bjelave – smjer farmaceutski tehnicar završila sam u Sarajevu sa odličnim uspjehom. Nakon toga 2007. godine upisujem Farmaceutski fakultet u Tuzli koji sam završila 2012 godine odbranom diplomskog rada “Toksikologija smješa”. Nakon odrađenog pripravničkog staža u apoteci “Os-pharm” i položenog stručnog ispita 2013. godine počinjem sa radom u apoteci “Amica”.

2014 godine moj muž, koji je diplomirani ekonomista, smo se odličili na otvaranje apoteke u privatnoj praksi. Što se pokazala kao dobitna kombinacija pa apoteka “NEOFARM” u Živinicama broji osam godina uspješnog poslovanja.

Kontinuirani rad, korektan odnos kako prema pacijentima tako i prema dobljavačima je ključ uspješnog poslovanja. Daljom edukacijom trudim se da stičem što vise znanja i iskustva koje ću moći primjenjivati u svom daljem radu.