IQ Pharm Erasmus+ CBHE projekat – OSCE trening 14.-17.06.2022. godine, Dublin, Irska

IQ Pharm Erasmus+ CBHE projekat – OSCE trening 14.-17.06.2022. godine, Dublin, Irska

U okviru Erasmus + CBHEW projekta IQ Pharm danas su nastavnici i saradnici sa Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli imali priliku u periodu od 14.06-17-06.2022. godine da posjete School of Pharmacy and Pharmaceutical Science,Trinity Collage Dublin, Irska.

Utorak je bio prvi dan studijske posjete IQPharm na Školi farmacije i farmaceutskih znanosti, Trinity College-u .Uvodne bilješke su dali naši dragi domaćini Martin Henman i Cathal Cadogan. Joanne Kissane, ravnateljica i nacionalna koordinatorica za pripadnost farmaceutskoj praksi eksperimentalno učenje (APPEL) dala je uvod u iskustveno učenje integriranih farmaceutskih programa triju škola farmacije u Irskoj – its pas t i sadašnje postavljanje, upravljanje i koordinacija. Izvanredna profesorica Astrid Sasse, ravnateljica preddiplomske nastave i učenja Škole farmaceutskih i farmaceutskih znanosti, Trinity College u Dublinu, govorila je o njihovoj reformi nastavnog plana do integri anges koje je ova reforma donijela. Predavanja su praćena vrlo vrijednim raspravama. Profesori Cadogan i Henman su nam pružili obilazak prekrasnih školskih objekata. Idemo naprijed u prijenos znanja QA sustava u farmaceutskom obrazovanju u EU s posebnim fokusom na iskustveno obrazovanje i Objektivno strukturirano kliničko ispitivanje (OEBS).

Drugog dana dana posjete imali smo prilku pratiti polaganje OSCE ispita Trinity Collage Dublin.

Na početku posljednjeg dana, gospodin Dan Burns, profesionalni voditelj standarda u farmaceutskom društvu Irske, dao nam je osvrt na ulogu Farmaceutskog društva Irske, kao regulatora ljekarne, u osiguranju kvalitete u farmaceutskoj al praksa u Irskoj. Predavanje je uslijedila vrlo vrijedna rasprava.

IQPharm tim nastavio je raspravu sa koordinatorom modula za preregistracijski ispit, vanrednim profesorom Theom Ryanom, o svim aspektima kreiranja i vođenja OSCE-a.

Na kraju smo prošli ažuriranje i planiranje sesije projekta IQPharm koji je koordinirala vanredna profesorica Alisa Elezović.

Imali smo čast upoznati voditelja škole farmaceutskih i farmaceutskih znanosti Trinity College Dublin, profesora Johna Gilmera, koji je s nama podijelio svoje stavove o OSCE-u iz perspektive voditelja škole.

https://erasmus-iqpharm.com/