KREF radionica i obuka nastavnog kadra Farmaceutskog fakulteta

 

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu od 22. do 24. oktobra 2021. godine održana je radionica pod nazivom „Obuka nastavnog kadra za KREF (Knowledge Retention Evaluation Framework)“. Ova aktivnost predstavlja dio radnog paketa WP 2.3. Razvoj KREF IQPharm projekta.

U radionici su učestvovali predstavnici Univerziteta u Tuzli (Farmaceutski fakultet) Univerziteta u Sarajevu (Farmaceutski fakultet), Univerziteta u Banjoj Luci (Medicinski fakultet), , Univerziteta u Mostaru (Farmaceutski fakultet), Univerziteta u Splitu (Medicinski fakultet).

Učesnicima je predstavljen značaj implementacije KREF-a za procjenu kvaliteta studija, kao i aktivnosti koje je potrebno sprovesti kako bi se uspješno pripremio KREF ispit. Prisutni su učestvovali u zajedničkoj izradi primjera vinjete za ispit, a potom su posmatrali sprovođenje KREF ispita za studente 5. godine Integrisanih akademskih studija farmacije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

https://erasmus-iqpharm.com/teaching-staff-training-for-kref-workshop-held-at-the-faculty-of-medicine-university-of-novi-sad/