Alumni Farmaceutskog fakulteta – Dubravka Mišić

Dubravka Mišić rođena u Tuzli 3.3.1989. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu. Gimnaziju KŠC ”Sv Franjo” je završila sa odličnim upjehom 2008.g. Iste godine upisuje Farmceutski fakultet na Univerzitetu u Tuzli. Integrirani studij na Farmaceutskom fakultetu završava 2013. godine čime stiče zvanje magistra farmacije.

Nakon završenog studija odrađuje pripravnički staž u trajanju od 6 mjeseci u Bolničkoj apoteci UKC Tuzla. Polaganjem stručnog ispita 2014.g u Sarajevu dobija licencu za rad i postaje članom Federalne komore magistara farmacije. U decembru 2015.g postaje uposlenik UKC Tuzla na poziciji magistra farmacije u Bolničkoj apoteci gdje se bavi: Izdavanjem lijekova, pripremanjem magistralnih i galenskih pripravaka, rukovanjem sa citostaticim, učestvovanjem u odabiru i korekciji terapije, savjetovanjem pacijenata, provjerom kvaliteta lijekova.

Aktivno učestvuje u izradi stručne literature pri Federalnoj komori magistara farmacije kao i različitim kliničkim istraživanjima koja se sprovode unutar UKC-a. 2019.-te godine se angažuje na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli kao stručnjak iz prakse u okviru održavanja vježbi na katedri za Farmaceutsku tehnologiju. Trenutno odrađuje dio specijalističkog staža iz farmaceutske tehnologije vezanog za proizvodnju lijekova u ”Bosnalijeku”.