Alumni Farmaceutskog fakulteta – Neira Mustabašić

Neira Mustabašić je rođena 1989. godine u Doboju. Porijeklom je iz Maglaja, gdje je završila Osnovnu školu i Opštu Gimnaziju. Zvanje magistra Farmacije stekla je na Farmaceutskom Fakutetu u Tuzli, 2012 godine. Sa stečenom diplomom magistra Farmacije je najprije radila u J.U “Narodnoj apoteci” u Maglaju.

2014 godine započinje doktorske studije iz Toksikologije i Forenzičke Hemije na Univerzitetu u Ankari. Još za vrijeme doktorskih studija radila je kao stručni saradnik za biljne lijekove i kozmetičke preparate u Naučno istraživackom centru za lijekove ” Novagenix ” u Ankari, a zatim kao šef za registraciju lijekova u inostranstvu u farmaceutske kompaniji “Biem” također u Ankari i na tom mjestu ostaje do 2018. godine. 2018. godine polaže doktorsku disertaciju i stiče zvanje doktora nauka.

Od 2018 godine radi kao direktor kontrole kvaliteta najveće veleprodaje farmaceutskih i medicinskih proizvoda na tržištu Turske “Selçuk Ecza Deposu” u Istanbulu. Istovremeno radi i kao direktor za registraciju lijekova farmaceutske kompanije”Mamsel” koja je dio “Selçuk Ecza” Holdinga.