Alumni Farmaceutskog fakulteta – Zerina Jakubović (Šečić)

Moje ime je Zerina Jakubović (Šećić ). Rođena sam u Tuzli 06.05.1990. godine. Osnovnu školu sam završila u Srebreniku, a potom srednju Medicinsku školu u Tuzli, smijer farmaceutski tehničar. Nakon završene srednje škole, upisujem Farmaceutski fakultet u Tuzli.

U toku studija moje interesovanje je bilo usmjereno na laboratoriju i proizvodnju farmaceutskih proizvoda. Predmeti kao što su Farmaceutska tehnologija, Farmakognozija, Kozmetologija kao i mnogi drugi pomogli su mi da steknem određeno znanje i postave jake temelje za moj budući rad. Privilegija studenata farmaceutskog fakulteta je u tome što su raznolike mogućnosti rada nakon fakulteta. Ja sam lično zavoljela proizvodnju, ali i ostale djelatnosti koje može obavljati Magistar farmacije su veoma zanimljive, konstantno možete napredovati i razvijati se u svojoj struci.

Diploma farmaceutskog fakulteta iz Tuzle je priznata u Njemačkoj i drugim zemljama Evrope. Sada živim i radim u Njemačkoj. Pokrenula sam svoju vlastitu proizvodnju prirodnih proizvoda pod nazivom „Milla“ naturocosmetic. Koja polako ali sigurno osvaja područje zapadne Evrope.

https://www.instagram.com/millacosmeticsnature/?hl=hr

https://www.facebook.com/millacosmeticsnature